020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Beweegprogramma’s

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”2_3″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Sinds ongeveer twee jaar is het bij de praktijk in Ouderkerk mogelijk om een beweegprogramma te volgen. Dit zijn fysiotherapeutische trainingsprogramma’s van gemiddeld twaalf weken in groepsverband. De opzet van deze beweegprogramma’s is naast, samen met anderen werken aan klachtvermindering, ook het creëren van een blijvende gezonde en actieve leefstijl.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][rev_slider beweegprogrammas][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Fysiotherapie Spits kent onder andere de volgende beweegprogramma’s:

COPD
Het beweegprogramma voor COPD-patiënten is erop gericht een betere controle over uw ademhaling te krijgen en daarmee uw lichamelijke prestaties te optimaliseren. Uw inspanningsvermogen neemt toe en u werkt aan een betere conditie. Onder deskundige begeleiding en aangepast aan uw persoonlijke omstandigheden.
Obesitas
Het beweegprogramma voor mensen met Obesitas wordt samengesteld op basis van de individuele inspanning- en belastingcapaciteit. Obesitas staat voor ernstig overgewicht, wereldwijd een snelgroeiend probleem, dat kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, aandoeningen van de inwendige organen en skeletafwijkingen, maar ook tot verkorting van de levensverwachting. De mate van overgewicht wordt gemeten aan de hand van uw BMI. Deelnemen aan het programma kan zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist. Voedingsadvies speelt een belangrijke rol gedurende het hele programma. U kunt van de diëtiste adviezen krijgen met betrekking tot voeding en afvallen.
Diabetes
In het Diabetes beweegprogramma leert u gezonder te leven. U werkt aan een betere conditie en een fitter lichaam met een gezond gewicht. Een fit lichaam met een gezond gewicht heeft immers minder medicijnen nodig. Uiteindelijk wordt u zowel fysiek als mentaal sterker. De (huis)arts heeft u doorverwezen.
Artrose
Het beweegprogramma voor arthrose-patienten is gericht op het verbeteren van de bewegelijkheid, het verminderen van de pijnklachten, het vergroten van het lichamelijk prestatievermogen, het versterken van de spieren, het verbeteren van balans en houding. De therapeut leert u op een verantwoorde en veilige wijze, gecontroleerd bewegen.
Hartproblematiek
Het beweegprogramma wordt opgesteld aan de hand van de wensen van de patiënt, de individuele trainingsdoelen, zoals:
• het ontwikkelen en onderhouden van een actieve leefstijl
• het vergroten van het maximale aerobe uithoudingsvermogen
• het vergroten van de kracht van lokale spiergroepen en het spieruithoudingsvermogen
• gewichtsvermindering, bestrijden van hoge bloeddruk en verlagen van een verhoogde cholesterolspiegel
• functioneel trainen
Het uiteindelijke doel is het reguliere beweeg- en sportaanbod, zelfstandig bewegen zonder speciale supervisie. Hart- en vaatziekten vormen de belangrijkste doodsoorzaak, met de coronaire hartziekten als grootste groep. Het beïnvloeden van het risicoprofiel voor hart- en vaatziekten is een van de doelen van deze beweegprogramma’s.
Ouderen
Mensen die merken dat de dagelijkse werkzaamheden in het huishouden moeilijker gaan of dat bijvoorbeeld het wandelen of fietsen minder gemakkelijk gaat hebben veel baat bij het preventief beweegprogramma voor ouderen. Door het deelnemen aan een beweegprogramma, het volgen van fysiotherapie en het krijgen van voedingsadviezen van de diëtiste kunt  u zich gemakkelijker bewegen en voelt u zich beter. Hiermee blijft u langer fit en minder afhankelijk van anderen.

 

Het is mogelijk dat uw verzekeraar (een gedeelte van) de kosten van een beweegprogramma vergoedt. Wel is het verstandig om in eerste instantie langs de huisarts te gaan. Daarna kunnen wij samen met de huisarts beslissen of een beweegprogramma de juiste manier is om uw klachten te verminderen.

Beweegprogramma’s worden gegeven op praktijk Ouderkerk en fysiotherapie Gelderlandplein. Voor meer informatie over beweegprogramma’s neemt u contact op met een van beide praktijken.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]Tijdens een beweegprogramma leert u op een actieve manier met uw gezondheidsklachten om te gaan, met als doel dat u dit na het programma zelfstandig kunt voortzetten. Ik vind het leuk om mensen te activeren en te laten inzien dat bewegen naast gezond ook nog erg leuk is.[/fusion_tagline_box][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]