020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Hand therapie

Wat is hand therapie?

Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Martine Blankendaal, inmiddels drie dagen per week werkzaam op Locatie Ouderkerk heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de handtherapie. Handig voor u om te weten welke klachten zij kan behandelen als handfysiotherapeut.

Overbelastingsklachten: door oefeningen, adviezen en houding-, en bewegingsadviezen kunnen de klachten verminderen. Indicaties die hieronder kunnen vallen zijn onder andere triggerfinger, M. Quervain, Carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog en overige peesontstekingen van onderarm tot aan de schouderregio.
Preventieve behandelingen: bijvoorbeeld artroseklachten, een luxatie (uit de kom), instabiliteit van een gewricht en bepaalde fracturen zijn vaak een goede indicatie om conservatief te behandelen.
Na een operatie: dit kan het geval zijn na een fractuur (breuk), letsels aan pezen, gewrichten, zenuwen, amputaties of eventueel transplantaties.

Voor meer informatie, neem contact met haar op via de informatie balie op telefoon nummer: 020-4724406.

Handproblematiek in de huidige samenleving door het bedienen van elektronica zoals computermuizen, maar natuurlijk ook medische genetische handklachten kunnen goed worden behandeld, in samenwerking met handspecialisten en handtherapeuten.

-Martine Blankendaal, Handtherapeut en fysiotherapeut