Podologie

Pijnlijke voeten en tenen zijn een bron van lichamelijk ongemak. Een verkeerde houding kan op allerlei plaatsen in het lichaam klachten veroorzaken. De podoloog kan de stand van voeten en tenen positief beïnvloeden middels zooltjes, orthesen en oefeningen. De verbeterde stand heeft ook direct invloed op de stand van knieën, heupen, rug en zelfs tot in de nek kan de houding verbeteren. (Kijk bijvoorbeeld eens op beenlengteverschil.nl.)

Wij zijn aangesloten bij de Stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie), de beroepsorganisatie voor podologen.

Orthesen

Een orthese is een op maat gemaakt siliconen hulpstukje dat de stand van tenen aanpast. Ook  bijvoorbeeld een likdoorn tussen of op de tenen kan op deze manier zeer effectief aangepakt worden.

Zooltjes

De podoloog die het onderzoek heeft uitgevoerd zal zelf in onze werkplaats uw zooltjes maken. Dit is een arbeidsintensief maatwerk. Zooltjes worden voor iedereen laag voor laag opgebouwd van met de hand geslepen hoogwaardige materialen. Ieder zooltje is dus uniek, zelfs een linker en rechter zooltje van een persoon kan verschillen.

Vergoeding

Iedere verzekeraar betaalt op een andere manier mee. Hoe beter u aanvullend verzekerd bent hoe groter de kans dat alles vergoed wordt. Voor een uitgebreid overzicht van de kosten, zie www. podologiepraktijkraaijen.nl. De podoloog is aangesloten bij stichting LOOP.

De praktijk werkt samen met Margriet van Raaijen, Podologiepraktijk in Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Voor meer informatie  kunt u contact opnemen via info@podologiepraktijkraaijen.nl of 0645812236.