020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Algemene fysiotherapie

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging!

Snel op de fiets een boodschap halen. In huis even een plintje vervangen. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of uw chronische ziekte… Herkenbaar? Dan zult u zich afvragen hoe u snel weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zo goed mogelijk blijft bewegen ondanks uw chronische ziekte. De fysiotherapeut helpt u te (blijven) bewegen!

Bijna drie miljoen mensen vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden. De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbriefje nodig van de (huis)arts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut zal een screening doen om vast te stellen of fysiotherapeutische behandeling geïndiceerd is. Vervolgens zal de fysiotherapeut een verdere anamnese en onderzoek bij u afnemen om een diagnose te stellen. Wanneer fysiotherapeutische behandeling niet geïndiceerd is zal de fysiotherapeut u terugverwijzen naar de (huis)arts. Het is verstandig uw (huis)arts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw (huis)arts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

De laatste jaren is fysiotherapie veel meer specialistisch geworden. Vandaar dat u niet meer langs de huisarts hoeft voor een verwijsbrief, maar wel veel verzekeraars een vergoeding in de aanvullende pakketten hebben opgenomen.
– Jan Spits, Spits Centrum voor Fysiotherapie

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut.