020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sportgerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, maar ook bij mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden.

Met welke klachten kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht?

U kunt terecht bij sportfysiotherapeut met verschillende redenen. De meest voorkomende reden is een blessure die een sporter, recreatief of professioneel, heeft opgelopen. De sportfysiotherapeut kan samen met u de blessure genezen. Een andere reden voor sporters is het krijgen van (trainings)advies of preventieve looptraining.

Naast de sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening. Bij hen kan de kwaliteit van leven door (meer)beweging en sport worden verbeterd waardoor ze thuis kunnen blijven wonen of nog steeds zelfstandig boodschappen kunnen doen. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen.

Ook mensen die om diverse redenen lange tijd niet actief zijn geweest, komen naar de sportfysiotherapeut om weer geactiveerd en gemotiveerd te worden om te bewegen.

De sportfysiotherapeut:

Sportfysiotherapeut (io) Paulien Koopmanschap werkt daarom niet alleen met sporters in de praktijk, maar geeft ook behandelingen aan ouderen aan huis en begeleidt tevens voetballers bij SV Ouderkerk! SV Ouderkerk is sinds najaar 2017 een samenwerking gestart met SV Ouderkerk waarbij elke maandag van 17 tot 19 uur Paulien aanwezig is op de praktijklocatie in Ouderkerk voor het sportspreekuur. Heeft u op zaterdag of zondag een klacht gekregen tijdens het sporten en wilt u dat iemand ernaar kijkt? U mag vrijblijvend binnen komen lopen waarbij de therapeut uw situatie beoordeelt en u adviseert welke stappen te nemen.

Of je nu een patiënt met sportklachten bent of ouderdomsklachten, het gaat beiden om op een goede manier weer kunnen bewegen en actief zijn. Ieder in zijn eigen tempo. Dit geeft mij afwisselend werk waarin ik al mijn kennis kan gebruiken om oplossingen te vinden voor elk probleem.

Paulien Koopmanschap, fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en sportfysiotherapeut (io)

Sportfysiotherapeut

Paulien Koopmanschap