020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sportgerelateerde) klachten en de verbetering van (sport)prestaties. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, maar ook bij mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden.

Met welke klachten kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht?

U kunt terecht bij sportfysiotherapeut met verschillende redenen. De meest voorkomende reden is een blessure die een sporter, recreatief of professioneel, heeft opgelopen. De sportfysiotherapeut kan samen met u de blessure genezen. Een andere reden voor sporters is het krijgen van (trainings)advies of preventieve looptraining.

Naast de sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening. Bij hen kan de kwaliteit van leven door (meer)beweging en sport worden verbeterd waardoor ze thuis kunnen blijven wonen of nog steeds zelfstandig boodschappen kunnen doen. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen.

Ook mensen die om diverse redenen lange tijd niet actief zijn geweest, komen naar de sportfysiotherapeut om weer geactiveerd en gemotiveerd te worden om te bewegen.