020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Diëtetiek

Diëtetiek geeft advies op het gebied van voeding. elke diëtist heeft een enorme kennis over voeding en gezondheid. Daarnaast is de diëtist gespecialiseerd in medische probleemgroepen

Wanneer bezoek je een diëtist:

Een diëtist kan je adviseren bij de volgende medische problemen: Darmproblemen, diabetes, eetstoornissen, hoge bloeddruk, buikklachten, ondergewicht, overgewicht ( ook bij kinderen), jicht, vegetarische voeding, allergiëen, zwangerschap en hoog cholesterol gehalte.

De behandeling:

De diëtist begint met het in kaart brengen van alle zaken die van belang zijn voor de voeding, zoals de verzadiging van het dieet, de smaak en het gemak, de suikerspiegel, de glycemische index, de voedingsstoffen (richtlijnen goede voeding), de activiteit, levensstijl, leeftijd, achtergrond (diagnostisch advies volgens protocol), medicijngebruik en de wens van de cliënt.

Op basis van deze inventarisatie stelt zij samen met u een dieetadvies op. In de loop van de behandeling wordt dit dieetadvies regelmatig geëvalueerd en zonodig bijgesteld.

Huisbezoek

Indien U niet in staat bent om naar het spreekuur te komen, is het ook mogelijk dat de diëtist bij u thuis komt voor een huisbezoek. Hiervoor is een verwijzing van de (huis)arts nodig met daarop de indicatie vermeld waarom een huisbezoek gewenst is.

Kosten

De kosten van de dieetconsulten vallen onder de basisverzekering. Per kalenderjaar worden 4 dieetbehandeluren vergoed. Dit komt neer op het eerste consult en 5 vervolgconsulten. In een volgend kalenderjaar worden 8 consulten vergoed. Via aanvullende verzekeringen wordt vaak meer vergoed. Voor een dieetadvies is een verwijsbrief van een arts of specialist nodig.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de Amstelring op telefoonnummer 088 – 97 20 200 of klik op www.amstelring.nl.

Diëtiste:

Jolanda Brandse