020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

ëFysiotherapie thuis

Lukt het niet meer om zelfstandig boodschappen te doen? Gaat het traplopen in huis moeizaam? Kunt u nog reiken naar alle kastjes in de keuken? Is het aan- en uitkleden lastig? Bent u niet meer zo flexibel en mobiel als vroeger? Dit zijn algemene problemen die thuis wonen moeilijk maken. Maar er kan natuurlijk meer aan de hand zijn. Zoals een pijnlijke aandoening of ziekte die gediagnosticeerd wordt, of dat u vaak valt in huis en bang wordt om te bewegen.

Mobiele Praktijk Groot-Amsterdam

Met de Mobiele Praktijk richt Spits centrum voor fysiotherapie zich op de complexe zorgvraag van patiënten in de thuissituatie. Hiermee zijn wij al meer dan 15 jaar actief in Amsterdam, Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel en omgeving.

De buitendienst fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen aan huis. Zij behandelen patiënten met een complexe zorgvraag die door de huisarts worden doorverwezen naar een fysiotherapeut, maar niet naar de praktijk kunnen komen. Het gaat hier niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom. Tevens begeleiden de fysiotherapeuten vaak patiënten die naar een dagbesteding gaan, maar daar geen fysiotherapie kunnen krijgen. Een fysiotherapeut zit dagelijks in Ons tweede Thuis, locatie Saaftingestraat, voorheen Heliomare Dagbesteding, in Amsterdam Zuid om patiënten te behandelen. Tevens behandelt een fysiotherapeut patiënten die wonen in woonzorgcentrum Villa Ouderkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Er zijn vier therapeuten actief in de buitendienst. Zij hebben maandelijks collegiaal overleg, waarbij dossiers worden besproken en behandelingen worden geëvalueerd. Onze fysiotherapeuten zijn volledig gespecialiseerd in behandeling aan huis.

Indien u in aanmerking wilt komen voor behandeling aan huis, dient u een verwijzing voor thuisbehandeling te krijgen van de huisarts.

De fysiotherapeut behandelt patiënten met een complexe zorgvraag, zoals bij:

 • Ziekte van Parkinson
 • Dwarslaesie
 • Amputatie
 • Beroerte / CVA
 • Chronische pijnklachten
 • Spierziekte

Daarnaast kunt u onze fysiotherapeuten inzetten bij:

 • Algemene pijnklachten
 • Postoperatieve zorg
 • Traumatische aandoeningen
 • Hart-, vaat- en longproblematiek
 • Advies bij verhoogd val risico, huiswerkoefeningen en bewegingsadvies in huis

Samenwerking:

Het kan zijn dat u na een ziekenhuisopname of na een poliklinische afspraak bij uw specialist een verwijzing krijgt voor fysiotherapie aan huis. Onze mobiele praktijk werkt nauw samen met instellingen, ziekenhuizen en verpleeghuizen in de regio Amsterdam, waaronder:

Hoofd Fysiotherapie Buitendienst:

Jolande Schotten

Heliomare Wijk aan zee ondersteunt mensen met een dreigende of aanwezige handicap door het apart of in samenhang verlenen van diensten op het gebied van revalidatie, speciaal onderwijs, arbeidsintegratie, wonen, woontraining, tijdelijke opvang, dagbesteding en sport/fitness.

Ook biedt Heliomare zinvolle dagbesteding in diverse activiteiten- en werkcentra. Onze mobiele praktijk verzorgt fysiotherapeutische behandelingen op de dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) van Ons Tweede Thuis, locatie Saaftingestraat, voorheen Heliomare Dagbesteding in de Baarsstraat, Amsterdam Zuid.

Wooncentrum Villa Ouderkerk in Ouderkerk aan de Amstel biedt zorg aan mensen met dementie of een lichamelijke beperking, tijdelijk of permanent.

Wilt u meer weten over behandeling aan huis, neemt u dan contact op met Praktijk Ouderkerk op telefoonnummer 020-4724406.