020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

De eerste afspraak

Sinds 2010 heeft de overheid vastgesteld dat de patiënt zich moet identificeren alvorens de behandeling mag starten.

De patiënt wordt geacht bij de eerste afspraak zijn/haar identiteitsbewijs meenemen. Dit mag zijn een ( buitenlands) paspoort, Nederlands rijbewijs of identiteitskaart, Nederlands vreemdelingen document.

De behandeling

Wanneer u, als patiënt, voor het eerst langskomt, wordt alles in het werk gesteld om zo snel mogelijk tot een goede diagnose te komen. Zonder verwijzing van een arts is de eerste stap een screening om vast te stellen of u bij de juiste instantie bent. Komt u wel met een doorverwijzing dan zal de fysiotherapeut, na een voorgesprek, direct met het onderzoek beginnen.

Elektronisch dossier

De fysiotherapeut is verplicht een elektronisch dossier te maken van elke patiënt. Dit kost wat tijd, maar is wel heel belangrijk voor het behandelproces. Na het stellen van de diagnose wordt de behandeling die de fysiotherapeut voorstelt met u besproken. Met uw instemming houden wij nauw contact met uw (huis)arts.

Alle vestigingen van Spits Centrum voor fysiotherapie werken nauw met elkaar samen. Wilt u snel behandeld worden, maar is er geen plek aanwezig bij de praktijk van uw keuze, geen probleem! Indien u bereid bent om éénmalig naar een andere locatie te gaan zodat er toch een start kan worden gemaakt met de behandeling, wordt hierna uw dossier overgeplaatst naar de praktijk van uw keuze en kunt u alsnog voor de tweede behandeling daar terecht.

Alle therapeuten hebben eenzelfde achtergrond qua studie. In al onze centra zijn de therapeuten geregistreerd fysiotherapeut. Elke therapeut heeft één of meerdere specialisaties gevolgd waar hij of zij professioneel in is geworden. Dit betekent dat u in principe bij elke therapeut van ons terecht kan met uw klacht. Indien toch blijkt dat uw klacht beter door een andere therapeut of op een andere locatie kan worden behandeld in verband met het gespecialiseerde klachtenpatroon, zal uw therapeut dat met u bespreken en samen met u kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.