Groepstherapie

Oefenen in groepsverband

Naast de individueel fysiotherapie bieden wij ook fysiotherapie in groepsverband aan. Wij letten erop dat de groep bestaat uit patiënten met dezelfde medische diagnose. Therapie in groepsverband kan veel voordelen hebben. De mensen in een groep kunnen elkaar stimuleren en hun ervaringen uitwisselen en het wordt vaak als gezellig ervaren samen met anderen te oefenen. De groepen bestaan uit 3 tot 6 mensen. De oefenruimte is hiervoor ruim voldoende.

De indicatie voor groepsbehandeling zal altijd na een individueel onderzoek en eventueel in overleg met de zorgaanbieder en verwijzers  gesteld worden. Indicaties zoals bijvoorbeeld Obesitas of Diabetes komen niet in aanmerking voor groepstherapie omdat deze van de zorgverzekeraar als secundair preventieve training beschouwd worden. Hiervoor kunt u bij ons in een beweegprogramma terecht.

Start van de oefentherapie:

In eerste instantie zal de fysiotherapeut met u een gesprek hebben, en indien nodig een onderzoek doen. Hier zal met u worden besproken wat uw doel is, waarna een oefenschema wordt opgesteld. Indien u niet in aanmerking komt voor oefentherapie waarbij de verzekeraar het vergoedt, dan is het mogelijk een abonnement af te sluiten, waarbij u of zelfstandig gaat oefenen, of in groepsverband gaat oefenen.

Bent u 70+ en wilt u met leeftijdsgenoten bewegen, dan komt u in aanmerking voor SeniorenFit, een oefengroep voor ouderen die actief willen blijven.

Kosten wanneer u er niet voor verzekerd bent:

10 rittenkaart, met begeleiding: €76,- ( incl. BTW)

10 rittenkaart, vrij trainen zonder begeleiding: € 33,00 ( incl. BTW)
Abonnement voor 1 maand, zonder begeleiding: € 41,00 ( incl. BTW)

SeniorenFit 10 lessen, met begeleiding, instap (70+): € 59,00 ( incl. BTW)

SeniorenFit 10 lessen, met begeleiding, vervolg (70+): € 63,00 ( incl. BTW)

Indien u interesse heeft voor groepstherapie, kunt u contact opnemen met praktijk Ouderkerk op telefoonnummer 020-4724406.

sanneGroepstherapie is niet alleen nuttig het kan ook heel gezellig zijn. Afhankelijk van uw verzekeraar kunt u een abonnement kopen, waarmee u op vaste of variabele dagen kunt trainen.

-Sanne Lugard, Fysiotherapeut