020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Hoofdpijn en migraine

Maar liefst 20% van de volwassenen hebben wekelijks last van Hoofdpijn, vaak zonder duidelijke oorzaak.

Dean Watson heeft al meer dan 25 jaar ervaring met hoofdpijn klachten en migraine. Zijn methode heeft bewezen dat in 4 of 5 behandelingen de klachten aanzienlijk kunnen verminderen. Zelfs klachten die al jaren aanwezig zijn!

Wat is de oorzaak van Hoofdpijn?

Volgens Watson is er een relatie tussen de vele vormen van hoofdpijnklachten en stoornissen van de bovenste drie nekwervels. Ten gevolge van stijfheid van gewrichten, banden en spieren in die nekwervels kan hoofdpijn ontstaan. Hierdoor wordt de zenuwkern in de hersenstam constant geprikkeld wt leidt tot overgevoeligheid in de kern. Dit kan hoofdpijn veroorzaken. Ook andere prikkels elders in het hoofd, die via zenuwbanen een connectie hebben met deze zenuwkerk kunnen hoofdpijn uitlokken; zoals bepaalde dranken, stress, menstruatie, fel licht of bepaalde voeding. De primaire oorzaak is dan niet deze prikkels, maar de overgevoeligheid van de zenuwkern die is ontstaan door de voortdurende nekstoornis die soms al jaren kan bestaan.

watson-headache-logo

De behandeling

Afhankelijk van de bevindingen uit het onderzoek kan binnen de behandeling onder meer gebruik worden gemaakt, naast de hoofdpijnbehandeling Methode Watson van Dry Needling, massage, McKenzie therapie, houdingscorrectie, manuele therapie en oefeningen. Deze therapeuten werken bij Spits fysiotherapie intensief samen om te zorgen dat de hoofdpijnklacht zo snel mogelijk wordt aangepakt.

Door druktechnieken met de duim door de fysiotherapeut moet u merken dat de hoofdpijn minder wordt en/of verdwijnt. Hierdoor wordt de overgevoeligheid van de zenuwkern in de hersenstam genormaliseerd. Bij de behandeling worden geen manipulaties (‘kraken’) toegepast.

Wilt u meer informatie hierover? Kijk op de site van Dean Watson via http://www.watsonheadache.com of neem dan contact op met onze Watson therapeuten via telefoonnummer 020-4724406.

Door specifieke handelingen te doen, kunnen patiënten na jarenlang hoofdpijn opeens weer vrij bewegen zonder de angst voor terugkerende klachten.
– Wonne Back, fysiotherapeut met Watson specialisatie en dry needling

Fysiotherapeuten:

Angela Hadley
Wonne Back
Ferdi Hek