020 472 44 06 info@spitsfysio.nl

Hoofdpijn en migraine

Veel mensen hebben last van hoofdpijn en/of terugkerende hoofdpijn. In Nederland heeft ongeveer 15% van de Nederlanders migraine en 60% spanningshoofdpijn. Daarnaast kunnen ook verschillende soort hoofdpijn tegelijkertijd optreden. Een goede diagnose is dan ook van belang!

Gelukkig verdwijnt bij de meeste mensen de hoofdpijn weer snel en bij sommigen komt hoofdpijn elke keer terug. Mensen kunnen pijn hebben in het hele hoofd of aan één kant, hoofdpijn kan in episodes of continu sluimerend aanwezig zijn. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Houding of beweging kan hierbij een rol spelen.

Vaak wordt gedacht dat hoofdpijn ook ‘in het hoofd’ ontstaat, maar meestal is dit niet zo. Uit onderzoek van de afgelopen jaren naar hoofdpijn komt naar voren dat deze pijn ook kan ontstaan door problemen met de kaak, wervels,  spieren en/of zenuwen in de nek. Een hoofdpijnaanval start dan door irritatie, pijn of verkramping op die plaatsen. 

De behandeling

Afhankelijk van de bevindingen uit het onderzoek kan binnen de behandeling onder meer gebruik worden gemaakt van manipulaties/mobilisaties, Dry Needling, massage, McKenzie therapie, houdingscorrectie en oefeningen. De therapeuten werken bij Spits fysiotherapie intensief samen om te zorgen dat de hoofdpijnklacht zo snel mogelijk wordt aangepakt.

Fysiotherapeuten:

Daniël van der Tol